فیلتر
  • همه مقالات
  • معرفی و آموزش تجهیزات الکترونیک
  • تولیدکنندگان تاسیسات ساختمان
  • تولیدکنندگان ترانسفورماتور
  • راهنمای خرید
  • راهنمای تکه کابل
  • وندور لیست
  • تولیدکنندگان سیم و کابل ایران
  • تولید کنندگان و تامین کنندگان کلید و پریز
  • تولیدکنندگان کات اوت و برقگیر و مقره در ایران
  • تولید و تامین کنندگان لامپ در ایران
  • تولید کنندگان یراق آلات شبکه های توزیع برق
  • نمایندگی فروش سیم و کابل
  • معرفی محصولات صنعت برق
  • مفاخر و دانشمندان صنعت برق
  • آموزش در صنعت برق
  • علم و تکنولوژی در صنایع برق و مخابرات
  • آموزش در صنعت مخابرات
  • معرفی محصولات در صنعت مخابرات
  • ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت برق ومخابرات(HSE)
  • اخبار صنعت برق و مخابرات
  • حوادث در صنایع برق و مخابرات
  • راهنمای خرید امن
تکه کابل-مرجع آگهی و نیازمندی اینترنتی در صنعت برق و مخابرات
تکه کابل-مرجع آگهی و نیازمندی اینترنتی در صنعت برق و مخابرات

سیم و کابل شیلددار

508 بازدید

سیم‌ها و کابل‌ها وسایلی هستند که به واسطه آن‌ها می‌توانیم جریان را از نقطه‌ای به نقطه دیگر ارسال کنیم. در واقع، سیم‌ها و کابل‌ها همانند جاده یا خیابان عمل کرده و امکان ارتباط بین منبع برق و مصرف برق را به وجود می‌آورند. یکی از پرکاربردترین سیم‌ها و یا کابل‌ها، سیم و کابل شیلددار است که به دلیل خواصی که دارد از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردار است.

در این مقاله قصد داریم به بررسی سیم و کابل شیلددار پرداخته و کاربرد آن‌ها را ذکر کنیم.

سیم و کابل شیلددار چیست؟

یکی از پرکاربردترین سیم‌ها و کابل‌ها در صنعت و برق و ساختمان، سیم و کابل شیلددار است. در واقع سیم یا کابل شیلددار به کابلی اطلاق می‌شود که دارای لایه یا لایه‌های داخلی بوده و برای حفاظت از سیگنال و عدم تخلخل در آن، جلوگیری از ایجاد اختلالات جریان و نویزهای الکتریکی و ضربه‌های فیزیکی، از لایه‌ی ضخیمی به نام شیلد (یا به اصطلاح سپر) تشکیل شده است.

شیلد (به اصطلاح و زبان فارسی سپر یا ژاکت گفته می‌شود) نوعی لایه خارجی است که برای محافظت از کابل و سیم و لایه‌های داخلی آن‌ها نصب می‌شود. این شیلد می‌تواند از جنس مس، آلومینیوم و یا لایه‌ای از پلیمر رسانا باشد. در واقع کار شیلد بدین صورت است که با ایجاد یک قفس فارادی در درون کابل یا سیم باعث کاهش نویز الکتریکی ناشی از حرکت و جریان سیگنال‌ها و تشعشعات الکترومغناطیسی درون سیم یا کابل، می‌شود. بدین شکل سیم و کابل شیلددار در برابر نویزها و تشعشعات مختل کننده جریان مقاوم می‌شوند.

سیم و کابل شیلددار

انواع سیم وکابل شیلددار

سیم و کابل شیلددار هم، همانند سایر سیم و کابل‌ها، در انواع و اشکال مختلفی و برای کارهای متفاوتی ساخته و عرضه می‌شوند اما اگر بخواهیم سیم و کابل شیلددار را طبقه و یا دسته‌بندی کنیم، می‌توانیم آن را به 6 نوع یا دسته اصلی تقسیم کنیم. این 6 دسته عبارتند از:

1- سیم و کابل فویلی: در ساختار این کابل‌ها از یک لایه نازک (فویل) مسی یا آلومینیومی استفاده شده است که با یک حامل پلی استری به سیم متصل می‌شود. نام دیگر این کابل‌ها، کابل شیلددار نواری است.

2سیم و کابل بافته شده: این کابل‌ها به صورت دسته‌ای از سیم‌های مسی به هم بافته شده بوده و از مقاومت بالایی در برابر امواج و تشعشعات الکترومغناطیسی (حدود 70 تا 90 درصد) برخوردار هستند. این نوع سیم و کابل در مقایسه با کابل فویلی از پوشش ضعیف‌تری برخوردار بوده اما مقاومت آن بالاتر است. کاربرد اصلی سیم و کابل بافته شده در مراکز و محیط‌های صنعتی است.

3- سیم و کابل قدرت: کاربرد اصلی سیم و کابل شیلددار قدرت در محیط‌های باز و زمینی بوده و می‌توان از آن‌ها زیر خاک و یا حتی داخل آب استفاده کرد.

4- سیم و کابل فرمان و کنترل: کاربرد اصلی این نوع سیم و کابل‌ها در انتقال امواج و سیگنال‌های دیجیتال و آنالوگ است. از آنجا به در این موارد نیاز به انتقال داده‌ها و سیگنال‌‌ها بدون کمترین خطایی است، استفاده از این کابل‌ها در فشارهای ضعیف و پایین توصیه می‌شود.

5- سیم و کابل افشان: شیلد استفاده شده در این سیم‌ها و کابل‌ها از جنس مس قلع اندود شده بوده و مهم‌ترین کاربرد آن‌ها در تابلوهای فرمان است.

6- سیم و کابل مفتولی: سیم و کابل مفتولی یکی دیگر از انواع سیم و کابل شیلددار است که برای فشارهای قوی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیم و کابل‌ها از مقاومت کمی در برابر اختلالات و تشعشعات برخوردار بوده و علت نصب شیلد بر روی آن‌ها، جلوگیری از هدر رفت انرژی الکتریکی و کنترل نوسانات جریان برق می‌باشد.

انواع سیم و کابل شیلددار

مزایا و معایب سیم و کابل شیلددار

سیم‌ها و کابل‌های شیلددار هم، همانند سایر سیم و کابل‌ها، دارای مزایا و نواقصی هستند که با شناخت آن‌ها می‌توانید انتخاب و خرید مناسب‌تری داشته باشید. مزایای سیم و کابل شیلددار عبارتند از:

مقاومت در برابر گرما و حرارت: از آنجا که در ساخت این نوع سیم و کابل‌ها از فولاد استفاده می‌شود و فولاد نقطه ذوب بالایی دارد (حدود 1500 درجه سانتی‌گراد)، می‌توان از سیم و کابل شیلددار در شرکت‌های نفتی، پتروشیمی و شرکت‌هایی که در معرض حرارت و دمای بالایی قرار دارند، استفاده کرد.

خواص مکانیکی بالا و مناسب: از آنجایی که این سیم و کابل‌ها کاربرد صنعتی دارند، باید دارای خواص فیزیکی  مکانیکی بالایی باشند. این نوع کابل‌ها قادرند که از اجزای داخلی سیم یا کابل به طور کامل محافظت کرده و برق و جریان و سیگنال‌ها را به خوبی انتقال دهد.

کاهش اختلالات و نویزهای الکتریکی: سیم‌ها و کابل‌های شیلددار با ایجاد یک قفس فارادی در درون کابل باعث کاهش تاثیرات نویزهای الکتریکی بر جریان شده و صداهای مزاحم ناشی از منابع الکتریکی را به حداقل می‌رساند.

طول عمر بالا: سیم‌ها و کابل‌های شیلددار به دلیل آلیاژها و مواد به کار رفته در شیلد کابل، در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم بوده و عموما طول عمر مناسب و زیادی دارند.

مزایای سیم و کابل شیلد دار

معایب سیم و کابل شیلددار عبارتند از:

وزن زیاد: این سیم و کابل‌ها در مقایسه با سایر سیم و کابل‌ها از وزن بیشتری برخوردار بوده و سنگین‌تر و سفت‌تر هستند و حمل آن‌ها کمی دشوار است.

نصب دشوار: نصب سیم‌ها و کابل‌های شیلددار کمی دشوار بوده و برای نصب آن‌ها نیاز به متخصص مربوطه می‌باشد.

در این قسمت سعی کردیم مزایا و معایب سیم‌ها و کابل‌های شیلددار را بیان کرده و شما را در خرید هر چه مناسب‌تری محصول مورد نظر راهنمایی کنیم. در صورتی که مایل به انتخاب و خرید کابل شیلددار هستید، می‌توانید با مراجعه به سایت تکه‌کابل از قیمت انواع کابل شیلددار اطلاع پیدا کرده و دست به مقایسه و خرید بزنید.

خرید سیم و کابل شیلددار

نتیجه‌گیری

یکی از پرکاربردترین سیم و کابل‌ها در صنعت، سیم و کابل شیلددار است. این سیم و کابل‌ها دارای یک یا چند لایه داخلی و یک لایه خارجی به اصطلاح شیلد است. این شیلد نصب شده بر روی این سیم و کابل‌ها، باعث ایجاد نوعی خاصیت فیزیکی و الکتریکی (قفس فارادی) شده و از جریان در برابر نویزها و تشعشعات الکتریکی و الکترومغناطیسی محافظت می‌کند.

در این مقاله سعی کردیم به بررسی سیم‌ها و کابل‌های شیلددار پرداخته و انواع و مزایا و معایب آن‌ها را بیان کنیم. امیدوارم این مطلب مورد پسند و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. ممنون می‌شویم اگر نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در سایت تکه‌کابل در میان گذاشته و ما را از مباحث مورد نیازتان مطلع سازید.

508 بازدید
نویسنده این مقاله
محمد یاری پور
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط