در منازل مسکونی از انواع متفاوتی از ابزارهای برقی استفاده میشود که هرکدام از آنها به میزان خاصی از ولتاژ برقی نیاز دارند و درصورتیکه جریان ولتاژ برقی که به آنها میرسد بالاتر از میزان تعیین شده باشد، امکان صدمه و آسیب به آنها وجود دارد. به همین دلیل برای جلوگیری از هرگونه حادثه احتمالی در این رابطه باید از ابزارهای خاصی به نام محافظ الکترونیکی استفاده کرد. پکیج یکی از دستگاههای بسیار مهم و حیاتی است که به طور شبانه روزی استفاده میشود. پکیجها همزمان با آب و برق و گاز کار میکنند و نوسانات برقی ممکن است باعث از کار افتادن آنها شود. لذا برای جلوگیری از این حادثه بهتر است از محافظ الکترونیکی پکیج استفاده شود. در این مقاله همراه ما باشید تا در مورد این دستگاه اطلاعات بیشتری بدست بیاوریم.
محافظ الکترونیکی پکیج چیست؟
در جریانات برق شهری به دلایلی متفاوت ممکن است نوسانات زیادی ایجاد گردد و این نوسانات ممکن است باعث آسیب به انواع ابزارهای برقی من جمله پکیج شود، برای جلوگیری از این صدمه و آسیبها از یک دستگاه به نام محافظ الکترونیکی پکیج استفاده میشود. این ابزار از تأثیر هرگونه نوسانات بر روی سیستم برقی جلوگیری نموده و باعث محافظت از آن در برابر نوسانات میشود.
نحوه کار کردن محافظ الکترونیکی پکیج
مانند سایر محافظهای وسایل الکتریکی مانند یخچال و تلویزیون، طرز کار این دستگاه به این گونه است که میزان انرژی پکیج را کنترل میکند. درصورتی که میزان ولتاژ بالاتر از حدود خود باشد فوری آن را قطع نموده و از خرابی سیستم برق پکیج جلوگیری میکند. این مورد در خصوص رعدوبرق نیز به همین روال است و درصورتی که یک صاعقه به ساختمان یا سیمهای برق اطراف برخورد نماید، به سرعت و با قطع جریان برق از ایجاد هرگونه خسارات به آن جلوگیری میکند.
این نوع از محافظ توانایی تثبیت برق ورودی را ندارد و تنها درصورتیکه میزان ولتاژ بالاتر از حد استاندارد و مورد نیاز باشد آن را قطع نموده و از آسیبهای احتمالی ناشی از ولتاژ بالاتر جلوگیری میکند.
انواع محافظ برق پکیج
انواع محافظهای برق پکیج به دو دسته کلی تقسیم بندی میشوند که شامل دو مدل آنالوگ و دیجیتال میشوند. در قسمت زیر آنها را بررسی میکنیم.
محافظ آنالوگ
این نوع از محافظ میزان ولتاژ را به صورت چراغهای مختلفی نشان میدهد. شرح این چراغها به شرح ذیل است.
چراغ زرد TIMER
این چراغ همانطور که از نام آن پیداست یک چراغ شمارش زمان است که بر اساس آن از زمان اتصال به پریز برق این چراغ شروع به چشمک زدن و آزمودن میزان برق مینماید. این زمان معمولاً از یک تا سه دقیقه متفاوت بوده و بعد از آن روشن میشود.
چراغ سبز یا (NORM)
این چراغ بدین معناست که برق ورودی درست بوده و هیچ مشکلی برای استفاده آن وجود ندارد. لازم به ذکر است این رنگها در انواع محافظها ممکن است متفاوت باشد.
چراغ قرمز یا (LOW)
چراغ قرمز یک هشدار است و معنای آن در واقع این است که میزان برق ورودی پایین بوده و شاید دستگاه نتواند با آن کار کند.
چراغ قرمز محافظ یا (HIGH)
اگر در یک محافظ این چراغ روشن شود به معنای یک زنگ خطر برای کاربر بوده و نشان از ولتاژ بالای ورودی است. پس در صورت روشن شدن این چراغ بهتر است سیم دستگاه پکیج را از برق بیرون بکشید.
محافظ دیجیتال
این نوع از محافظها دیجیتال بوده و برای نشان دادن میزان ولتاژ ورودی از یک صفحه دیجیتال یا چراغهای مختلف استفاده میکنند. این نمایشگر دارای سه چراغ است که برای نمایش اعداد از آنها استفاده می کند. محافظ دیجیتال نسبت به محافظ برق آنالوگ کیفیت بالاتری دارد.
برای خرید یک محافظ پکیج باید به چه مواردی توجه کرد؟
سرعت و میزان دقت سانسورهای محافظ
اولین نکته مهم در این مورد نحوه پاسخدهی یک محافظ به تغییرات ولتاژ و جریان برق است. هر چه میزان زمان واکنش به تغییر ولتاژ در یک محافظ کمتر باشد، دارای سرعت و کیفیت بسیار بالاتری بوده و به همان میزان هر چه تایم آن بیشتر باشد دارای کیفیت کمتری است.
شناسایی محدوده ولتاژ
یک نکته اساسی که باید به آن توجه شود محدوده ولتاژ محافظهای برقی است، به ای منظور که در چه محدودهای از ولتاژ اقدام به کم و یا زیاد کردن آن میکنند. محدوده استاندارد اکثر محافظها بین 180 تا 250 ولت است. در بسیاری از محافظها این مقدار ممکن است متفاوت باشد.
حک علامت استاندارد بر روی محافظ پکیج
انواع محافظ پکیج باید دارای علامت استاندارد و همچنین استاندارد 1109 باشند؛ به این معنا که این کالا تست شده و در شرایط برنامهریزیشده قابلیت کار کردن را دارد. همچنین این محافظها باید قابلیت محافظت از مدار خود دستگاه محافظ را نیز داشته باشند.
63 بازدید