فیلتر
  • همه مقالات
  • راهنمای خرید
  • معرفی و آموزش تجهیزات الکترونیک
  • تولیدکنندگان تاسیسات ساختمان
  • تولیدکنندگان ترانسفورماتور
  • راهنمای تکه کابل
  • وندور لیست
  • تولیدکنندگان سیم و کابل ایران
  • تولید کنندگان و تامین کنندگان کلید و پریز
  • تولیدکنندگان کات اوت و برقگیر و مقره در ایران
  • تولید و تامین کنندگان لامپ در ایران
  • تولید کنندگان یراق آلات شبکه های توزیع برق
  • نمایندگی فروش سیم و کابل
  • معرفی محصولات صنعت برق
  • مفاخر و دانشمندان صنعت برق
  • آموزش در صنعت برق
  • علم و تکنولوژی در صنایع برق و مخابرات
  • آموزش در صنعت مخابرات
  • معرفی محصولات در صنعت مخابرات
  • ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت برق ومخابرات(HSE)
  • اخبار صنعت برق و مخابرات
  • حوادث در صنایع برق و مخابرات
  • راهنمای خرید امن
تکه کابل-مرجع آگهی و نیازمندی اینترنتی در صنعت برق و مخابرات
تکه کابل-مرجع آگهی و نیازمندی اینترنتی در صنعت برق و مخابرات
کلمپ-آویز-کابل-خودنگهدار

کلمپ آویز کابل خودنگهدار: ویژگی‌ها و کاربردها

145 بازدید

کابل‌ خودنگهدار (Aerial bundled cable) نوعی کابل روکش‌دار با عایق XLPE و هادی از جنس آلومینیوم و سیم نگهدارنده بوده که برای توزیع و انتقال برق در خطوط هوایی بر روی پایه‌های توزیع انرژی الکتریکی و دکل‌ها به کمک یک نگهدارنده نصب و اجرا می‌شود. از این کابل‌ها برای نخستین بار در اواسط قرن بیستم در کشور فرانسه استفاده شد. این کابل‌ها به دلیل ویژگی‌ها و مزایایی که دارند امروزه در صنعت برق جایگاه بسیار مناسبی کسب کرده‌اند و مورد استقبال بسیاری از فعالان در این زمینه قرار گرفته‌اند. کابل‌های مذکور برای اجرای عملکرد بهتر و همچنین بهبود کارایی به کلمپ‌های خودنگهدار نیازمند هستند. کلمپ آویز کابل خودنگهدار یکی از انواع کلمپ‌های مورد استفاده در این سیستم بوده که در ادامه این راهنما ضمن شرح انواع کلمپ‌ها، با نوع آویز آن و کاربردی که دارد آشنا خواهیم شد.

انواع مختلف کلمپ‌های مورد استفاده در کابل‌های خودنگهدار

پیش از این که به سراغ معرفی انواع کلمپ‌های کابل‌های خودنگهدار برویم، لازم است بدانید که این کابل‌ها در شبکه‌های فشار ضعیف کاربرد گسترده‌ای دارند. یکی از مهم‌ترین دلایل بهره‌گیری از کابل‌های خودنگهدار به همراه کلمپ آویز کابل خودنگهدار در این سیستم، مقرون به صرفه بودن تجهیزات مورد نظر به علت استفاده از آلومینیوم به جای مس به عنوان هادی می‌باشد. از کلمپ کابل خودنگهدار به منظور انشعاب‌گیری از کابل، فیکس و مهار کردن، اتصال کابل‌ها و…  استفاده می‌شود. ناگفته نماند که کلمپ‌ها یکی از اجزاء اصلی یراق‌آلات کابل‌های خودنگهدار به حساب می‌آیند.

بهره‌گیری از کلمپ کابل خودنگهدار به منظور راه‌اندازی و حفظ جریان در شبکه فشار ضعیف بسیار مهم می‌باشد؛ بنابراین شناخت انواع کلمپ کابل خودنگهدار و کاربرد هر یک از آن‌ها برای اشخاصی که در زمینه تأسیسات و الکترونیک به صورت تخصصی فعالیت می‌کنند، ضروری خواهد بود.

انواع کلمپ کابل خودنگهدار

  • کلمپ انشعاب‌گیری
  • کلمپ کششی یا انتهایی
  • کلمپ آویز کابل خودنگهدار یا عبوری

هر یک از کلمپ‌های مذکور نیز می‌توانند بر اساس جنس، مواد سازنده، نوع کاربرد و شیوه استفاده به انواع مختلفی تقسیم‌بندی شوند.

انواع کلمپ کابل خودنگهدار

 

کلمپ انشعاب‌گیری

همان‌طور که از نام این کلمپ مشخص است، برخلاف کلمپ آویز کابل خودنگهدار، به منظور انشعاب گرفتن از کابل خودنگهدار اصلی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ازجمله انشعاباتی که با کمک این کلمپ گرفته می‌شوند می‌توان به انشعاب روشنایی معابر، اتصال کابل خودنگهدار به شبکه زمینی و شبکه بی‌سیم هوایی، اتصال کابل‌های خودنگهدار به هم‌دیگر و همچنین انشعابات مشترکین اشاره کرد. توجه داشته باشید که به منظور نصب و بهره‌گیری از کلمپ مذکور احتیاجی به جداسازی و برداشتن عایق کابل خودنگهدار نخواهد بود. این کلمپ‌ها تحت عنوان کلمپ دندانه‌دار نیز شهرت داشته و دارای انواع متنوعی هم‌چون کلمپ افزایش انشعاب ۱ به ۴، کلمپ آلومینیومی دو پیچه و..  هستند.

کلمپ انتهایی یا کششی

از کلمپ‌های انتهایی یا کششی برخلاف کاربرد کلمپ آویز کابل خودنگهدار به منظور نگه‌داشتن و فیکس کردن کابل خودنگهدار اصلی استفاده می‌شود. عملیات مهارسازی بدین ترتیب صورت می‌گیرد که سیم و کابل درون کلمپ قرار گرفته و بسته می‌شوند، در نهایت کابل خودنگهدار مهار خواهد شد. ازجمله کابل‌هایی که می‌توان در این نوع از کلمپ‌ها قرار داد، کابل‌هایی با قطر ۲۵ الی ۹۵ میلی‌متر می‌باشند. این کلمپ‌ها برخلاف کلمپ آویز کابل خودنگهدار در دو نوع گوه‌ای و پیچی در بازار موجود هستند.

کلمپ‌های گوه‌ای، کابل خودنگهدار را بسیار محکم و بدون نیاز به هرگونه تجهیزات جانبی دیگر فیکس خواهند کرد. ناگفته نماند که از این کلمپ‌ها می‌توان برای انتهایی کردن کابل‌های روکش‌دار فشار متوسط نیز بهره‌گیری نمود. از آن‌جایی که نوع گوه‌ای این کلمپ‌ها نیازی به باز یا بسته کردن هیچ پیچ و مهره‌ای ندارد، سرعت انجام کار بالاتر رفته و بسیار راحت‌تر انجام می‌پذیرد.

کلمپ انتهایی یا کششی

کلمپ آویز کابل خودنگهدار

کلمپ عبوری یا آویزی برای نگه‌داشتن و عبور دادن سیم و کابل کاربرد داشته و در دو نوع پلیمری و عمومی طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌شود. به طور معمول در کلمپ آویز کابل خودنگهدار از نوع عمومی، نگه‌داشتن کابل با باز کردن پیچ و عبور سیم به درون آن انجام می‌شود. عبور دادن سیم و کابل در نوع پلیمری این کلمپ‌ها کمی متفاوت است.

در کلمپ‌های آویزی یا عبوری از نوع پلیمری که با استفاده از پلیمر فشرده تولید شده‌اند، نگه داشتن و عبور دادن سیم با استفاده از پیچ انجام نمی‌شود، بلکه سیم با استفاده از گیره تعبیه شده در کلمپ عبور داده خواهد شد. می‌توان گفت که کاربرد اصلی این کلمپ‌ها، ضمن عبور دادن سیم‌های روکش‌دار، مهار کردن آن‌ها نیز می‌باشد. لازم به ذکر است که داشتن غلطک در این نوع از کلمپ‌های کابل‌های خودنگهدار سبب راحت‌تر شدن و افزایش سرعت عبور کابل‌ها خواهد شد. به منظور نصب کابل در کلمپ آویز کابل خودنگهدار غلطک‌دار در ابتدا می‌بایست سیم روکش‌دار روی غلطک قرار گیرد و بعد گیره‌های دو سمت کلمپ به اندازه نیاز سفت شود.

کلمپ آویز کابل خودنگهدار فشار ضعیف

یراق آلات مذکور به منظور مهار کابل به قلاب یا پیچ دم خوکی در تیرهای عبوری یا زوایای بیشتر از ۹۰ درجه و پایین‌تر از ۱۸۰ درجه مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدنه این کلمپ‌ها از آلیاژ با تراکم مولکولی بالا و در نتیجه فرایند ریخته‌گری تحت فشار تولید شده و در طی این فرایند در نقطه تسلیم، استحکام کششی بسیار بالایی از خود نشان می‌دهند.

بدنه آلومینیومی این کلمپ‌ها دارای پوشش پلیمری مقاوم در برابر ماوراءبنفش با ضخامت ۲ میلی‌متر بوده که در شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت و پایداری بسیار مناسبی از خود نشان می‌دهد. تسمه استفاده شده در این کلمپ، کابل خود نگهدار را به طور کامل در بر گرفته و از ایجاد فاصله بین مسنجر و رشته‌های دیگر کابل جلوگیری می‌کند. ازجمله مزایای کلمپ آویز کابل خودنگهدار فشار ضعیف می‌توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، شکستگی، پارگی و تنش‌های وارده به شبکه اشاره کرد.

سخن پایانی

کابل‌های خودنگهدار یکی از پرکاربردترین و و مقرون به صرفه‌ترین تجهیزات در شبکه توزیع و انتقال برق فشار ضعیف بوده که امروزه در این صنعت بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. کلمپ آویز کابل خودنگهدار ازجمله یراق‌آلات کابل‌های خودنگهدار بوده که به منظور استفاده از این تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این راهنما ضمن آشنایی با انواع کلمپ‌های کابل‌های خودنگهدار، به شرح ساز و کار کلمپ آویز یا عبوری کابل خودنگهدار و ویژگی‌های آن برای سیستم فشار ضعیف پرداختیم. به منظور ثبت سفارش کلمپ مذکور تنها کافی است که از طریق وب سایت تکه کابل اقدام نمائید.

145 بازدید
نویسنده این مقاله
تکه کابل
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط