معرفی شرکت همیان فن
تاریخچه ساخت رله
با تحول جدی در صنعت برق کشور در دوران سازندگی و وزارت جناب آقای مهندس زنگنه،تشکیل و تأسیس شرکتهایی که توانایی آن را داشته باشند تا در عرصه ساخت تجهیزات و ارائه خدمات مهندسی و مدیریت پروژه در این صنعت نقش سازندهای ایفا نمایند،
شتاب زیادی گرفت و سرمایه گزاری در بخش خصوصی و نیمه دولتی با رویکرد مشارکت/اخذ لیسانس با شرکت های بین المللی بر روی این صنعت به میزان قابل توجهی افزایش یافت.
گفتنی است این سرمایه گذاری ها به صورت هوشمندانهای به صورت پیش خرید محصول/پروژه از محل هزینه های عمرانی / توسعهای تأمین میگردید.
در این میان اما تشکیل شرکتهای دانش بنیانی که با برخورداری از توان مهندسی و تجارب بومی کشور،فرآیند فعالیتهای پژوهشی/ تحقیقاتی تا ساخت نمونه های آزمایشگاهی، نیمه صنعتی،اخذ تأییدیه های داخلی/ بینالمللی و نهایتاً تجاری سازی محصول تحقیقاتی فعالیت نمایند،
به شکل قابل ملاحظه ای محدود و شمارگانی کمتر از انگشتان یک دست بود، در چنین شرایطی شرکت همیان فن در سال 1370 تشکیل گردید.
1: ایده تأسیس( سال 1370)
ایده تأسیس شرکت همیان فن تحقیق، طراحی و ساخت رله های بسیار پرمصرف اولیهPrimary Relay بود.
این رله های کاملاً مکانیکال که در بخش شبکه توزیع بر روی کلیدهای 20KV نصب میشد، به تعداد 6000 دستگاه در سال مصرف میگردید که تماماً از خارج خریداری میشد، اما ایده همیان فن برگرفته از یک نمونه الکترونیکی- مکانیکی ایتالیایی بود که به نظر میرسید از قابلیت بالایی برخوردار باشد.
لذا همیان فن با تحقیقات وسیع موفق شد نمونه ی کامل و جدیدی از رله های پرایمری را طراحی و تست نماید که
پس از بررسیهای طولانی توسط شرکت پارس سوئیچ مورد تأیید قرار گرفت و مجوز تجاری سازی آن صادر شد.
این ایده همیان فن منجر به کاهش خروج ارز به میزان حداقل یک میلیون دلار در سال گردید و تجربه بسیار خوبی برای همیان فن، صنعت برق کشور و مصرف کنندگان (بخش توزیع برق) شد.
(شاید اولین تجربه از تحقیقات به تولید در تاریخ صنعت برق)
2:اولین تایپ تست(سال 76)
همیان فـن سپس در سال 76 نسبت به طراحی و ساخت نمونه های تکمیل شده رلههای اولیه (Primary Relay) اقدام نمود که پس از تستهای اولیه، برای اخذ تایپ تست به آزمایشگاههای بین المللیCESI ایتالیا فرستاده شد و
نهایتاً اولین رله مکانیک – الکترونیک ساخت ایران در یک آزمایشگاه بین المللی موفق به اخذ تایپ تست گردید.
3: ساخت رله ثانویه(سال های 75-78)
طی سالهای 75 تا 78 بخش تحقیقات همیان فن برای طراحی و ساخت اولین نمونه رله ثانویه Secondary Relay گام بلندی برداشت که حاصل آن ساخت چند نمونه رله ثانویه و ارسال آن برای اخذ تایپ تست در آزمایشگاه بین المللی CESI ایتالیا در سال 78بود.
پس از آن ساخت رله های ثانویه نیز برای کاربری در صنعت برق کشور امکانپذیر گردید که مورد اقبال مصرف کنندگان و از جمله شرکتهای توزیع برق قرار گرفت.
4:محصولات جدید( سال 78)
پس از سال 76 در کنار فعالیتهای مربوط به ساخت رلههای پرایمری و ثانویه ، همیانفن برنامه تحقیق و توسعه ساخت برخی دیگر از اقلام پر مصرف در تابلوهای MVو نیز پست های برق را به اجرا درآورد.
حاصل این فعالیتها ساخت انواع رله های کمکی، تست بلاک و پلاگ، آلارم، سمافور می باشد که سالهاست در بازار مصرف عرضه میشود.
5:ساخت رله های عددی(سال 1388)
با تغییر تکنولوژی در ساخت انواع رلهها توسط سازندگان بینالمللی از میکروپروسسور به عددی (Numerical) همیان فن هم ناگزیر به ادامه این روند در بخش تحقیقات خود شد که حاصل آن سرمایه گزاری بر روی تحقیقات،
جهت ساخت رله های جدید OC/EF و انواع دیگر رله ها گردید.
رله های نسل جدید پس از انجام تستها و اخذ تأییدیه های لازم از سال 1388 وارد بازار مصرف شده است.
6: تأیید همیان فن به عنوان شرکت دانش بنیان(سال 1393 تاکنون)
در این سال همیان فن موفق به دریافت تأییدیه به عنوان شرکت دانش بنیان شد.
این رویداد چشم اندازهای جدیدی را بر روی شرکت گشود و با حمایت “صندوق نوآوری و شکوفایی”، “صندوق حمایت از الکترونیک” و “صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق” امکان سرمایه گذاری بر روی رله های بالا دستی را فراهم نمود.
7: اخذ تأییدیه توانیر برای استفاده از رله های همیان فن در پستهای فوق توزیع(سال 1392)
اخذ تأییدیه از شرکت توانیر جهت نصب رله و سایر تولیدات همیان فن در پستهای فوق توزیع موفقیت دیگری بود که شرکت در سال 1392به دست آورد.
لذا با این تأییدیه، محصولات همیان فن در کنار برندهای معتبر و با سابقه همانند زیمنس و اشنایدر، در پستهای فوق توزیع (اولین بار در پست 132/20KV ناظریه مشهد در سال 93) نصب گردید.
این رویداد نقطه عطفی در برنامه توسعه تولیدات همیان فن شد.
8: دستاوردهای ورود به مرکز رشد پژوهشگاه نیرو (سال1394):
با توجه به استقبال بهره برداران از رله های تولیدی همیان فن و درخواستهای مکرر برای طراحی و تولید رلههای بالا دستی رله های (دایرکشنال و دیفرانسیل) شرکت همیان فن بر آن شد تا با حمایت مرکز رشد پژوهشگاه نیرو نسبت به طراحی و ساخت این رله ها نیز اقدام نماید.
لذا با ارائه پیشنهاد ساخت رله دایرکشنال به مرکز رشد پژوهشگاه نیرو که نهایتاً منجر به عقد قرارداد با آن سازمان شد،
طراحی این رله ها نیز در دستور کار بخش تحقیق و توسعه این شرکت قرار گرفت.
نتیجه تلاش مستمر بخش تحقیقات شرکت و حمایتهای مرکز رشد پژوهشگاه در مدت حدود سه سال،طراحی و ساخت رله های دایرکشنال و دیفرانسیل بود.
این دو پروژه برای اولین بار در کشور در سی و سومین نمایشگاه جانبی صنعت برق با حضور معاونت محترم وزیر در امور برق و مدیر عامل محترم توانیر رونمائی شد.
9:طراحی نرم افزار HF-SARAمختص رله های همیان فن(سال 1398 عرضه از سال 1399)
با هدف استفاده آسان تر از رله های تولیدی شرکت همیان فن و بومی سازی نرم افزار کاربردی رله، این شرکت اقدام به طراحی نرم افزار HF-SARA نموده است.
رله های تولیدی این شرکت در سال 1399 به همراه نرم افزار داخلی عرضه شد.
10: محصولات جدید(سال 1398)
رله جریان زیاد ریکلوزر HF1034 دارای خازن (super capacitor) به جای باطری جهت نمایش ساعت و زمان10-2-تابلو حفاظت و کنترل برای ریکلورزهای هوائی 20 کیلو ولت
10-3- مجموعه تابلو حفاظت و کنترل به همراه کلید ریکلوزر ساخت پارس سوییچ
11: محصولات جدید(سال 1399)
11-1-رله دایرکشنال و اخذ تایپ تست از پژوهشگاه نیرو
11-2-رله دیفرانسیل واخذ تایپ تست ازپژوهشگاه نیرو
368 بازدید