سیم و کابل یکی از المانهای مهم ساخت و ساز جهان است؛ به همین جهت پایهگذاری کارخانجات سیم و کابل از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. امروز در این مطلب از تکه کابل قصد داریم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم؛ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
تاریخچه اولین کارخانه در ایران
حتما میدانید که کشور پهناور ما بسیار غنی بوده و دارای معادن زیادی از جمله معدن مس است. به کمک این سرمایه ملی و همچنین تجهیزات پیشرفته، به راحتی میتوان در تولید انواع سیم و کابل به مرحله خودکفایی رسید و از صنعت وابسته واردات رها شد. اما در این راه سختیهایی نیز وجود دارد و برای رسیدن به این هدف میبایست پلههای زیادی را طی کرد.
این روند سالهای زیادی است که آغاز شده و مدیران سخت کوش کشورمان نه تنها از واردات سیم و کابل دست کشیدهاند، بلکه برخی از شرکتهای برتر محصولات خود را به کشورهای همسایه نیز صادر میکنند. در ادامه به بررسی اولین کارخانه پایهگذاری شده در صنعت برق میپردازیم.
در سال ۱۲۸۴، برای اولین بار فردی به نام محمد حسین امین الضرب برق را وارد ایران کرد که امروزه نیز با نام پدر برق ایران شناخته میشود. وی نایب رئیس مجلس مظفرالدین شاه بود که در سفر خود به روسیه به یک کارخانه برق بر خورده بود. محمد حسین امین الضرب پی برد که روشنایی شب توسط این کارخانه تامین میشود و این موضوع نظر وی را جلب کرده بود. سفر او به روسیه و مشاهده یک کارخانه برق، شروعی برای روشنایی شبهای ایران بود. در ادامه و با ورود برق به ایران، نخستین خیابانهایی که این پدیده را تجربه کردند شامل خیابانهای لالهزار، سعدی و شاه آباد بودند.
به مرور زمان و با فراگیری برق در پایتخت، سرمایهگذاران به فکر پایهگذاری کارخانه کابل سازی در ایران افتادند. از اولین کارخانههای سیم و کابل را میتوان کارخانههای فروزنده، دیاموند (هادی برق)، الکتریک خراسان و سیمکو اشاره کرد که این کارخانهها در زمینه تولید سیم فعالیت می کردند و کارخانههایی مثل البرز، کابل تک و سیمکو و کابل ابهر به تولید کابل مشغول بودند. در حال حاضر در کشور بیش
از ۲۵۰ کارخانه در زمینه تولید سیم و کابل فعالیت میکنند و در زمینه صادرات نیز فعال هستند.
مسیر تحول و روند کارخانجات در حال حاضر
هم اکنون بیش از ۵۰ سال از تأسیس اولین کارخانه سیم و کابل در ایران گذشته است و همانطور که گفتیم در حال حاضر بیش از ۲۵۰ کارخانه در این زمینه فعالیت میکنند. روند تولید سیم و کابل در ایران به دلیل پیشرفت کارخانجات روزانه در حال توسعه است و آنها توانستهاند محصولات بسیار با کیفیتی با روکش pvc عرضه کنند. در این قسمت برخی از ابتداییترین کارخانجات برق را برای شما گرد آوردهایم:
- سیم و کابل یزد در سال ۱۳۵۹
- سیم و کابل باختر در سال ۱۳۶۲
- سیم و کابل کرمان در سال ۱۳۶۳
- سیم و کابل کاویان در سال ۱۳۷۶
- سیم و کابل پایش در سال ۱۳۶۱
- سیم و کابل افشان در سال ۱۳۷۱
چگونه بهترین برند را انتخاب کنیم؟
از آنجایی که صنعت برق به یکی از حیاتیترین نیازهای زندگی انسان تبدیل شده است، اهمیت سیم و کابل که این برق را به وسایل الکتریکی مورد استفاده انسانها میرسانند نیز بسیار بالا است. اما باید توجه داشته باشید که همین سیم و کابل که به طور روزانه از راههای بسیار زیادی یاری دهنده ما هستند، ممکن است در صورت ساخت غیر اصولی و غیر استاندارد باعث به خطر افتادن جان انسان شوند. به همین دلیل بهتر است تا همیشه برای خرید بهترین و با کیفیتترین انواع سیم و کابل اقدام کنید.
شما میتوانید با خرید از برندهای معروف و معتبر کشور که دارای گواهینامههای استاندارد و تاییدیههای ملی هستند، از امنیت سیم و کابلهای خریداری شده خود اطمینان داشته باشید. برای آشنایی با برترین کارخانجات تولیدی انواع سیم و کابل میتوانید به قسمت تاریخچه کارخانجات صنعت برق سایت تکه کابل رفته و در آنجا اطلاعات کاملی را در مورد شرکتهای تولیدی بدست بیاورید.
آروين الكتريك پارس (سیمند)
آلفا کابل
آلوم کابل کاوه
آمیزه های پلیمر مروارید ابهر
ابهر
اسپادان به سيم
افشان اردستان
افشان سیم
البرز
البرز بافته
الکترو سیم هدایت
الكتريك خراسان
امواج رسان صنعت پایتخت
ایراتل
بابک کرمان
ایران
بافته سیم گلستان
پارسان
لیا قزوین (لوشان)
دیاکو
کیان کابل یزد
كوثر ممتاز خراسان
كاويان سيم بيهق
كاوه تك
کابل سازان یزد
كابلسازان
کابل و هادی کاج
کابلان
قزوين
فروزان يزد
طلوع نور دماوند
صنایع کابل های تخصصی شیراز
شيركوه
شهيد قندي
سینا
سیمیا
در صورتی که شما هم تولیدکننده سیم و کابل هستید و تمایل دارید اطلاعات شما نیز در
این صفحه ثبت شود، روی لینک زیر کلیک کرده و از طریق واتس آپ به شماره موبایل
09021228175 تماس بگیرید.
خیلی عالی و کاربردی بود ممنون یه لیست کامل از کارخانجات هم داشت