ضایعات فویل آلومینیوم

ضایعات فویل آلومینیوم؛ نکات و روش بازیافت آن

362 بازدید ایمنی و بهداشت حرفه ای در صنعت برق ومخابرات(HSE)

فویل آلومینیوم به عنوان یکی از مهمترین مواد بسته بندی برای مواد غذایی، دارویی و صنایع و مواد دیگر بوده و پرکاربرد است. این فویل به دلیل خواص خاص خود مانند مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و گازهای محیطی و صنعتی و … دارای محبوبیت بسیار زیادی در بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بوده و استفاده از آن اهمیت زیادی دارد اما از سوی دیگر، ضایعات آن هم مشکل بزرگی بوده و باید بررسی شود. از این رو، در این مقاله قصد داریم به بررسی ضایعات فویل آلومینیوم پرداخته و روش بازیافت آن را بیان کنیم.

ضایعات فویل آلومینیوم

ضایعات فویل آلومینیوم

همان‌طور که گفته شد، ضایعات فویل آلومینیوم یکی از مشکلات بزرگ در صنعت بازیافت و دورریز مواد هستند زیرا روش بازیافت آن‌ها با موادی همچون پلاستیک، مشابه و یکسان نبوده و دارای روند دشوارتری برای بازیافت و استفاده مجدد از آلومینیوم است. فویل آلومینیوم به عنوان یکی از مهمترین مواد بسته‌بندی برای مواد غذایی، دارویی و صنایع دیگر، مورد استفاده قرار گرفته و کاربرد بسیار زیادی دارد. این فویل‌های آلومینیومی به دلیل خواص خاص و مخصوص خود مانند مقاومت در برابر حرارت، رطوبت و گازهای محیطی و صنعتی و … دارای محبوبیت بسیار زیادی در بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان بوده و استفاده از آن اهمیت زیادی دارد.

با این حال، همانطور که می‌دانیم، فویل آلومینیوم نیز یکی از عوامل آلودگی محیط زیست بوده و در صورت عدم بازیافت آن، می‌تواند به طور جدی به آلودگی محیط زیست و تلفات جانی در حیوانات و پرندگان منجر شده و صدمات جبران‌ناپذیری به انسان‌ها و سایر موجودات زنده بزند. با توجه به اهمیت فویل آلومینیوم در بسته‌بندی مواد غذایی و دارویی و محدود بودن عنصر آلومینیوم، تلاش برای بازیافت آن بسیار مهم و زیاد بوده و پیوسته سعی شده است روش برای بازیافت کامل آلومینیوم پیدا شده و مورد استفاده قرار گیرد تا از دور ریخته‌شدن ضایعات فویل آلومینیوم جلوگیری شود.

یکی از ساده‌ترین و بهترین روش‌های بازیافت فویل آلومینیوم، جمع‌آوری و جداسازی فویل آلومینیوم از سایر مواد بسته‌بندی و ورود آن‌ها به روند جداگانه بازیافت آلومینیوم است. پس از جداسازی فویل آلومینیوم از سایر مواد در یک خط تولید بازیافتی، این مواد  پردازش شده و وارد فراِیند بازیافت فویل آلومینیوم می‌شوند.. در این خط، فویل آلومینیوم با استفاده از فرایندهای مختلفی مانند خردکردن، شست‌وشو و ذوب مجدد، به صورت مواد اولیه بازیافتی تبدیل شده و آماده خروج از فرآیند بازیافت آلومینیوم می‌شود.

پس از اتمام فرآیند بازیافت آلومینیوم، این مواد بازیافتی می‌توانند برای تولید محصولات جدید مانند بسته‌بندی مواد، تجهیزات الکترونیکی، صنایع مورد نیاز و … مورد استفاده قرار گرفته و به محیط زیست آسیب نزنند. در واقع، در فرایند بازیافت آلومینیوم، ضایعات آلومینیوم مانند ضایعات فویل آلومینیوم که برای محیط زیست آسیب‌زا هستند، وارد چرخه بازیافت شده و نه‌تنها امکان آسیب‌زنی آن‌ها به محیط زیست از بین می‌رود، بلکه باعث ایجاد امکان استفاده مجدد از این عنصر و ماده کاربردی می‌شود.

ضایعات فویل آلومینیوم

با این حال، برخی مشکلات نیز در بازیافت فویل آلومینیوم وجود دارد که استفاده مجدد از آن را کمی دچار اشکال و سختی می‌کند. یکی از مشکلات اصلی بازیافت فویل آلومینیوم، انتشار آلاینده های محیط زیستی مانند دی اکسید کربن، نیتروژن اکسید و سولفات در فرایند بازیافت فویل آلومینیوم است. همچنین، به دلیل وجود لایه هایی از مواد دیگر مانند رنگ و چاپ در فویل آلومینیوم، برای بازیافت آن نیاز به پیش پردازش و جداسازی مواد ثانویه فویل از آلومینیوم داریم تا بتوانیم آلومینیوم را کامل خالص‌سازی کرده و آن را بازیافت نماییم. این روند بازیافت فویل آلومینیوم هزینه‌بر بوده و زمان بیش‌تری را در بر می‌گیرد.

با توجه به مسائل ذکر شده، بهبود فرایند بازیافت فویل آلومینیوم بسیار مهم و حیاتی است زیرا در وقت و هزینه صرفه‌جویی کرده و از از بین رفتن و آسیب‌زدن این ماده کاربردی جلوگیری می‌کند. یکی از راهکارها برای بهبود فرایند بازیافت فویل آلومینیوم، استفاده از فناوری های پیشرفته مانند سیستم های جدایش الکترواستاتیکی و اپتیکال است. با استفاده از این فناوری‌ها، می‌توان فویل آلومینیوم را از مواد دیگر بسته‌بندی‌کننده، با دقت بیش‌تری جدا نموده و در نتیجه، روند بازیافت فویل آلومینیوم را بهبود بخشید.

از سوی دیگر، افزایش آگاهی مصرف‌کنندگان نیز می تواند در بهبود فرایند بازیافت ضایعات فویل های آلومینیوم موثر بوده و به تفکیک و بازیافت هر چه سریع‌تر و بهتر این مواد، کمک شبسیاری کند. آگاهی مصرف کنندگان از اهمیت بازیافت فویل آلومینیوم و نحوه تفکیک آن از دیگر مواد بسته‌بندی‌کننده، می‌تواند باعث افزایش میزان بازیافت فویل آلومینیوم شده و از ورود آن به طبیعت جلوگیری شود.

در نهایت باید گفت بازیافت آلومینیوم و به ویژه فویل آلومینیوم، می‌تواند به عنوان یکی از راهکارهای مهم در جهت کاهش آلودگی‌های محیط زیست و افزایش بازیافت مواد قلمداد شده و مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل، تلاش برای بهبود فرایند بازیافت فویل آلومینیوم و ایجاد آگاهی بیش‌تر در مورد مزایای بازیافت فویل آلومینیوم، بسیار مهم بوده و به محیط زیستمان کمک بسیار زیادی می‌کند.

نتیجه‌گیری

یکی از موادی که کاربرد بسیار زیادی در بسته‌بندی مواد غذایی، دارویی، بهداشتی و … دارد، فویل آلومینیوم است. فویل آلومینیوم برعکس کاربرد بسیار زیاد آن، برای محیط زیست بسیار خطرناک بوده و از آنجا که از آلومینیوم تولید شده و عنصر آلومینیوم محدود است، بازیافت ضایعات فویل آلومینیوم اهمیت بسیار زیادی دارد. نحوه و چگونگی از بین بردن و یا بازیافت ضایعات آلومینیوم و فویل آلومینیوم اهمیت زیادی داشته و نه‌تنها امکان آسیب‌زنی آن‌ها به محیط زیست از بین می‌رود، بلکه باعث ایجاد امکان استفاده مجدد از این عنصر و ماده کاربردی می‌شود.

در این مقاله سعی کردیم به بررسی ضایعات فویل آلومینیوم پرداخته و روش بازیافت آن را بیان کنیم. امیدوارم این مطلب مورد پسند و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. ممنون می‌شویم اگر نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در سایت تکه ‌کابل در میان گذاشته و ما را از مباحث مورد نیازتان مطلع سازید.

362 بازدید
نویسنده این مقاله
احسان شوکتی
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط