آیا میدانید پایه چراغ پارکی چیست و در چه شرایطی مورد استفاده قرار میگیرد؟ همانطور که میدانید، پارکها به عنوان یکی از فضاهای عمومی مدرن، جایگاه بسیار ویژهای در زندگی روزمره ما دارند. به همین خاطر، نورپردازی این اماکن در شب بسیار حائز اهمیت بوده و پایههای چراغ پارکی از جمله اجزای اصلی نورپردازی در چنین اماکنی است. در ادامه، به بررسی این پایهها بیشتر خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
هر آنچه که باید درباره پایه چراغ پارکی بدانید!
احتمالاً همه ما از پیادهروی شبانه و قدم زدن در فضاهای سرسبز لذت ببریم. لذت بردن از پیادهروی در زمان تاریکی بدون وجود روشنایی مناسب میسر نخواهد بود. با کمک پایه چراغ پارکی میتوان هر نوع فضای سبز شهری و شخصی را در هر ساعتی از شبانه روز روشن نمود. این پایهها برای تأمین روشنایی کافی و یکنواخت در اماکن بیرونی طراحی و تولید شدهاند و با کمک آنها، هیچ قسمتی از فضاهای سبز تاریک نخواهد ماند.
اهمیت استفاده از پایه چراغ پارکی
بهرهگیری از این پایهها یکسری مزیتها را در پی داشته که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:
افزایش ایمنی
اولیت مزیت استفاده از این پایهها، افزایش ایمنی در فضاهای عمومی است. انتشار نور کافی از طریق پایه چراغها به شهروندان کمک میکند تا بتوانند به راحتی از مسیرها و معابر عبور کنند و دچار تصادف نشوند.
جذابیت بصری
مورد بعدی جذابیت بصری است؛ به طوری که این پایهها میتوانند یکی از اجزای دکوراتیو و زیباییدهنده پارکها باشند. طراحی منحصربهفرد این دسته از پایهها، میتواند موجب ایجاد جلوهای لذتبخش و جذاب در محیط پارک شده و افراد بیشتری را به چنین فضاهایی جذب کند.
استفاده از انرژی پایدار
در فرایند طراحی و تولید پایههای چراغ پارکی از فناوریهای نوینی نظیر ال ای دی و سیستمهای خورشیدی بهرهگیری میشود. تکنولوژیهای مذکور سبب کاهش مصرف انرژی، حفاظت از محیط زیست و در نهایت صرفهجویی در هزینهها خواهد شد.
تعامل با مردم
پایه چراغ پارکی با تأمین نور کافی و ارائه امکانات تعاملی همچون صفحههای لمسی، سیستمهای بازی، سنسورهای صوتی و نوری و… میتواند به مردم این امکان را بدهد تا با آنها در ارتباط بوده و تجربه فعالی داشته باشند.
افزایش طول فعالیتهای شبانه
زمانی که نور کافی در فضای پارک و محیطهای سرسبز فراهم باشد، افراد میتوانند ساعات بیشتری را در این محیطها سپری کنند. وجود نورپردازی مناسب در شب، فرصتی عالی برای انجام فعالیتهای شبانه همچون دوچرخهسواری، پیادهروی و سایر فعالیتهای شبانه را فراهم میکند.
انواع پایه چراغ پارکی
به منظور تولید پایههای چراغ پارکی از متریال مختلفی بهرهگیری میشود که میتوان این متریال را معیاری برای تفکیک کردن چراغهای مذکور از یکدیگر دانست. بر این اساس، پایههای چراغ پارکی به انواع زیر قابل دستهبندی هستند:
پایههای چراغ پارکی فولادی
فولاد یکی از مواد ساختمانی مقاوم بوده که در فرایند تولید پایههای چراغ روشنایی مورد استفاده قرار میگیرد. فولاد مقاومت بسیار مناسبی در مقابل عوامل جوی از خود نشان داده و امکان ایجاد طرحها و اشکال مختلف را نیز دارد. علاوه بر این، این ماده در برابر زنگزدگی و خوردگی نیز مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. به طور معمول از فولاد به همراه پوششهای ضد زنگ یا رنگ محافظ نظیر رنگ پودری بهرهگیری میشود که این پوشش از زنگزدگی و خوردگی جلوگیری خواهد کرد.
با این حال، فولاد وزن بالایی داشته و به همین علت ممکن است که حمل و نقل و فرایند نصب چنین پایههای چراغ پارکی کمی دشوار باشد.
پایه چراغ پارکی آلومینیومی
آلومینیوم یک فلز سبک و مقاوم بوده که در برابر زنگزدگی و خوردگی مقاومت خوبی داشته و از آنجایی که وزن آن کم است، فرایند حمل و نقل و نصب بسیار آسانتری دارد و میتوان از آن در اماکنی که دسترسی محدود بوده بهره برد. همچنین، پایههای چراغ پارکی آلومینیومی قابلیت طراحی پیچیده داشته و امکان تبدیل آن به اشکال مختلف فراهم است. باید در نظر داشت که این پایهها استحکام فیزیکی کمتری در مقایسه با پایههای فولادی داشته و به همین علت در برابر ضربههای سنگین مقاومت چندانی ندارد.
پایه چراغ پارکی بتنی
پایههای بتنی مقاومت بالایی در برابر ضربات و فشارهای سنگین از خود نشان میدهند. همچنین، این پایهها در برابر شرایط جوی و زنگزدگی نیز استحکام خود را حفظ خواهند کرد؛ در نتیجه در طولانی مدت قابل اطمینان هستند. از دیگر ویژگیهایی که این دسته از پایههای چراغ روشنایی داشته، قابلیت ساخت طرحهای ویژه و تنوع در اشکال آنهاست. در کنار مزیتهایی که این پایهها داشته، وزن بالای آنها یکی از ایرادات بوده که موجب سخت شدن جابهجایی و نصب آنها خواهد شد. علاوه بر این، امکان دارد که در طول زمان ترکها و تغییرات شکل ناشی از تغییرات دمایی داشته باشند.
پایههای چراغ پارکی فایبرگلاسی
از دیگر موادی که میتوان با استفاده از آنها اقدام به ساخت پایه چراغ پارکی کرد، الیاف شیشهای یا فایبرگلاس است. فایبرگلاس مادهای سبک بوده که در برابر ضربه، آب و شرایط جوی مقاومت خوبی از خود نشان میدهد. با این حال، فایبرگلاس در مقایسه با فولاد قدرت مقاومت فیزیکی کمتری داشته و تحمل بارهای سنگین و ضربات شدید را ندارد. علاوه بر این، امکان تغییر رنگ و نیاز به نگهداری در این ماده بیشتر است.
پایههای چراغ پارکی چوبی
گاهی اوقات در فرایند ساخت این پایهها از چوب نیز استفاده میشود. چوب یک ماده طبیعی و گرم بوده که جذابیت ظاهری آن بسیار بالا است؛ به گونهای که میتوان با استفاده از آن اقدام به طراحیهای سنتی و طبیعی متناسب با پارکها کرد. در نظر داشته باشید که چوب در کنار مزیتهایی که داشته امکان دارد به حفظ و نگهداری بیشتری نیاز داشته باشد تا از تجزیه و خوردگی آن در برابر عوامل آب و هوایی جلوگیری به عمل آید.
سخن پایانی
در این راهنما ضمن آشنایی با چیستی پایه چراغ پارکی، به ضرورت استفاده از این تجهیزات در فضاهای سرسبز و همچنین انواع مختلفی که داشته پرداختیم و دانستیم که برای ساخت آنها از متریال مختلفی نظیر فولاد، آلومینیوم، فایبرگلاس، چوب، بتن و… استفاده میشود. شما چه اطلاعات دیگری در رابطه با پایههای چراغ پارکی دارید؟ لطفاً نظرات خود را پیرامون پایههای چراغ روشنایی در قسمت ارسال دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.
751 بازدید