قوطی کلید برق چیست؟ برای سیمکشی ساختمانها و مراکز اداری از ابزارهای متفاوتی استفاده میشود که یکی از آنها قوطی کلید برق است. معمولاً این ابزار وظایف زیادی دارد و از کل سیمکشی ساختمان محافظت میکند. در این نوشتار به بررسی قوطی کلید برق میپردازیم و در ادامه انواع آن را معرفی میکنیم. این قوطیها از سیم کشی در برابر ورود رطوبت مستقیم، گردوخاک و سایر مسائل ایمنی که ممکن است در اثر نبود آنها ایجاد شود، جلوگیری می کنند.
قوطی کلید برق چیست؟
قوطی کلید برق محفظه ای است پلاستیکی که از جنس آن معمولاً PVC است و برای محافظت از سیمکشی ساختمان به کار میرود. این ابزار دارای انواع متفاوتی است و هرکدام از این مدلهای متفاوت بهنوعی در ساختمان به کار میروند.
قوطی های برق از زمان اولین سیم کشی های برقی وارد بازار شده و از آن زمان علی رغم ساده بودن خود به به شدت بدون تغییر و کاربردی هستند.
انواع قوطی کلید برق
قوطیهای کلید برق بسته به طرح و مدل آنها به مدلهای شاپوری، پلاستیکی، فلزی، کناف تقسیمبندی میشوند که در اینجا به بررسی هر سه مدل آنها خواهم پرداخت.
قوطی نوع قدیمی یا شاپوری
یک نوع از قوطی که دارای جنس پلاستیکی بوده و برای استفاده و بیشتر در دیوارم نازل کاربرد دارند. قوطیهای مذکور دارای ابعاد کوچکی بوده و در یک مسیر تعدادی از آنها را در کنار هم قرار داده و بسته نیاز مصرف میشوند.
این قوطیها از قدیم بدین شکل بوده و هماکنون جنسهای PVC آنها اگر اصل باشد ممکن است سالها قابلیت استفاده را داشته باشند.
قوطی کلید برق کناف
نوع دیگر و متفاوتی از قوطیهای کلید برق هستند که دارای انتهای گرد بوده و بیشترین کاربرد آنها در دیوارهای پیشساخته و کناف است. معمولاً این قوطیها در زمان ساخت دیوار پیشساخته در داخل آنها قرار گرفته و بعدازآن دیگر در همانجا باقی خواهند ماند.
قوطی کلید برقی فلزی (گالوانیزه)
نوع متفاوتی از قوطی کلید برق است که از ورق فولادی گالوانیزه ساختهشده و بهصورت توکار در داخل دیوار قرار میگیرند. منظور از توکار این است که بهصورت کاملاً مستقیم در داخل دیوار جاسازیشده و سیمها نیز به همین روال در آن به کار میروند.
مهمترین مزایای این نوع از قوطیها فلزی بودن آن است که در برابر ضربه، خوردگی و رطوبت مقاوم بوده و در صورت استفاده میتوانند بدون هیچ آسیبی سالها استفاده شوند. این قوطیها همچنین به دلیل گالوانیزه بودند و درصورتیکه سیمها کاملاً ضدآب شوند میتوانند در داخل محیط مرطوب نیز استفاده شوند.
سایزهای قوطی کلید برق فلزی
سایر بزرگ که دارای ابعاد 20*20 سانتیمتر هستند.
سایزهای قوطی فلزی که دارای ابعاد 15*15 سانتیمتر هستند.
قوطیهای فلزی و با سایز کوچک که دارای ابعاد 10*10 هستند و برای منازل و اتاقها بسیار مناسب هستند.
قوطی پلاستیکی
یکی از پرکاربردترین انواع قوطیها هستند که در فشار بسیار بالا مورداستفاده قرار میگیرند، این قوطیها علیرغم داشتن مزایای زیاد دارای موارد منفی نیز هستند که ازجمله مواد منفی آن میتوان به پلاستیکی بودن آن و همچنین عدم مقاومت زیاد در برابر فشار هستند. این نوع از قوطی به نوع قدیم و جدید تقسیمبندی شده و مورد قدیم آن تنها جای عبور یک سیم را میدهد.
مزایای قوطی کلید برق
این ابزار ساده علیرغم اینکه تنها یک قوطی پلاستیکی است اما دارای مزایا و کاربردهای زیادی است که در اینجا به بررسی برخی از آنها میپردازیم.
- اولین مورد آن این است که با توجه به بسته شدن آن میتوان از نفوذ گردوغبار در محیطهای متفاوت به داخل سیمکشی و یا نفوذ رطوبت جلوگیری کرد، به همین دلیل سیمکشی موردنظر تا آخر سالم باقی خواهد ماند.
- با قرار دادن سیمهای موردنظر در کنار هم به آنها نظم و ترتیب خاصی بخشیده و ضمن حفظ امنیت سیمکشی در صورت خرابی یکی از کلیدها بدون قطعی کل برق میتوان کلید مورد نظر را درست کرد.
- از انواع سیمها و سیمکشی در برابر انواع تغییرات دمایی محیط محافظت کرده و همین امر طول عمر سیمکشی را افزایش میدهد.
- از مزایا دیگر قوطی کلید برق این است که میتوان بر روی سطوح مختلف قرارگرفته و سیمها را در داخل آن قرارداد.
- و از دیگر مزایای مهم آنها، با خرابی کلید سیمکشی از دیوار جدا نشده و میتوان کلید را تعویض و در جای خود قرارداد
سخن آخر
امروزه تقریباً در هر ساختمان با شروع سیمکشی نیاز است که از انواع قوطی برق متفاوت بسته به نیاز آنها استفاده شود. کاربرد مهم قوطی کلید برق سازگاری با انواع متفاوت کلیدهای متفاوت و همچنین امکان استفاده از چندین سیم متفاوت است. قوطیها معمولاً از مواد متفاوتی ساخته میشوند و به همین دلیل قبل از خرید باید بسته به مکان استفاده از بهترین نوع آن استفاده کرد تا بتوانند دوام و عمر لازم را داشته و در بهترین شرایط مورد استفاده قرار بگیرند.
219 بازدید