مقره های شبکه فشار متوسط

بررسی ۹ ویژگی مقره های شبکه فشار متوسط

512 بازدید آموزش در صنعت برق

برای اتصال سیستم‌های برقی نیاز به ابزارها و سیستم‌های فراوانی است. این ابزارها هرکدام در سیستم اتصال برق دارای وظایف و کارکردهای مخصوص به خود هستند. در مطالب قبلی به بررسی مقره فشار ضعیف پرداختیم اما در این نوشتار به بررسی مقره های شبکه فشار متوسط می‌پردازیم.

 مقره انتقال برق چیست؟

مقره عایق الکتریکی است که در مسیر انتقال کابل به برج متصل شده و مورداستفاده قرار می‌گیرد. در خطوط انتقال برق سیم‌های برق باید از برج‌های انتقال عایق شده و با گذر از مقره‌ها، هیچ‌گونه نشتی در جریان اتفاق نخواهد افتاد. در کل اگر بخواهیم موضوع را به شیوه‌ای ساده‌تر توضیح بدهیم باید بگوییم که مقره وسیله قطع اتصال سیم از تیر برق و یا هر وسیله‌ای است که بر روی آن قرارگرفته است.

جنس انواع مقره های شبکه فشار متوسط

نه‌تنها در مقره های شبکه فشار متوسط  بلکه کل مقره‌ها  از جنس موارد زیر هستند:

مقره های چینی

جنس این مقره‌ها از ترکیبات سیلیکات آلومینیوم و آلکالین و کوارتز ساخته‌شده و برای بالا بردن میزان استقامت الکتریکی چینی به اکسید آلومینیوم اضافه می‌شود… مقره‌ چینی به انواع مدل بشقابی، سنجاقی و یکپارچه تقسیم می‌شوند.

مقره های شیشه‌ای

گاها از شیشه در ساخت مقره فشار متوسط استفاده می‌شود، ولی با توجه به مقاومت بسیار پایین شیشه‌ها، باید به‌گونه‌ای تقویت‌شده تا بتوانند فشار و تغییرات دمایی متفاوت را تحمل نمایند. برای اینکه بعد از شکل‌دهی شیشه آن را به‌سرعت سرد نموده و با این عمل سطح خارجی شیشه، به‌شدت سخت می‌شود. مهم‌ترین نقطه‌ضعف مقره شیشه شبکه فشار متوسط این است که در برابر ضربات مستقیم ضعیف بوده و به‌سرعت می‌شکنند.

مقره های سیلیکونی

جنس این مقره‌ها از سیلیکون، اتیلن و نوع مخصوصی از رزین است. مهم‌ترین مزیت این نوع از مقره های شبکه فشار متوسط، دفع عالی آب است، زیرا در دو مدل بالا گاهاً آب جمع شده و ممکن است سبب انتقال جریان برق به تیر برق یا وسیله دریافت کننده جریان را فراهم نماید. در شبکه‌های متوسط و ضعیف از این مدل استفاده می‌شود.

انواع مقره فشار متوسط

 انواع مقره شبکه فشار متوسط

مقره‌ها انواع مختلفی دارند که می توانید در مقاله انواع مقره در مورد آ‌نها مطالعه کنید، اما به‌صورت کلی مقره های شبکه فشار متوسط در سه دسته جای می‌گیرند:

۱ ـ اولین مدل از این مقره‌ها در خطوط هوایی جای می‌گیرند، کاربرد آن‌ها نیز در نگه‌داری هادی و همچنین قطع اتصال با ستون نگه‌دارنده است.

۲ ـ مدل دیگر مقره‌ها، اتکایی هستند، بدین‌صورت که از آن در عایق‌کاری باس بارها استفاده‌شده و معمولاً در تابلوهای برق و عایق‌کاری سیم اتصال به زمین کاربرد دارد.

۳ ـ سومین مدل از آن‌ها عبوری نام دارند و برای قطع جریان برق در باس بارها و همچنین جلوگیری از اتصال به وسایل برقی به کار می‌روند.

نکته مهم دراین‌باره این است که هرکدام از این سه مورد خود به انواع دیگری تقسیم‌شده و وظایف و ویژگی‌های مختص به خود را دارا هستند.

بررسی ویژگی‌های مقره شبکه فشار متوسط

  • دارای استقامت الکتریکی و همچنین مکانیکی بسیار بالایی هستند.
  • مواد به‌کاررفته در آن‌ها باید کاملاً خالص و بدون هیچ‌گونه ناخالصی باشد، در غیر این صورت ممکن است، عایق موردنظر به‌درستی ایجاد نشده و با لمس برج انتقال فرد یا موجودات زنده به‌شدت دچار آسیب و یا حتی مرگ شوند…
  • غیر از حفره‌های اصلی هیچ‌گونه حفره و سوراخی ندارند.
  • ساختار مقره های شبکه فشار متوسط باید به‌گونه‌ای باشد که در اثر تغییرات دمایی هیچ‌گونه انبساط و انقباضی در آن ایجاد نگردد و همیشه و در هر شرایطی به یک مدل باشند.
  • در مقابل دماهای زیاد، باید مقاومت بالایی داشته باشند.
  • به‌هیچ‌وجه امکان نفوذ و یا جذب آب در مورد آن‌ها وجود ندارد.
  • ارزش مادی زیادی نداشته و به با کمترین هزینه تولید می‌شوند.
  • ضریب اطمینان و عملکرد بالای دارند.
  • جنس همه آن‌ها از چینی و یا شیشه بوده و خلوص کامل را داشته باشند.

ویژگی‌های مقره فشار متوسط

کاربرد مقره های شبکه فشار متوسط

مهم‌ترین وظیفه و کارکرد مقره های شبکه فشار متوسط این است که دارای استقامت بالایی بوده و در هر شرایطی این استقامت و توانایی مکانیکی را حفظ کنند.

کاربرد دیگر مقره‌های فشار متوسط این است که قابلیت تحمل فشارهای بسیار بالا را داشته و در صورت تحمیل این ولتاژ که ممکن است ناشی از اتصال، به هم خوردن سیم‌ها و یا آلودگی هوا و سایر حوادث طبیعی باشد، بتواند کارکرد خود را داشته و از اتصال برق با مسیر انتقال جلوگیری نماید.

در برخی از موارد ممکن است در شرایط هوایی بد و یا در اصل آلودگی شدید شکست الکتریکی رخ‌داده و همین امر ولتاژ بالایی را به مقره فشار متوسط تحمیل کند، مقره در این مورد قادر است ضمن تحمل فشار مورد نظر، از اتصال برق نیز جلوگیری کند.

در مواردی به دلیل ایجاد شرایط غیر‌عادی مانند موارد مطروحه در بالا ممکن است فشار گرمایی بسیار زیادی به مقره وارد شد که گاهاً موجب ایجاد ترکیدگی و در مواردی ممکن است سبب سوراخ شدن داخل مقره شد که ان را تخریب می نامید.

در صورت ایجاد هر گونه سوراخ در مقره ممکن است تحت شرایطی نشتی برق اتفاق بیافتد و موجب حوادث ناگواری در اطراف برج انتقال برق گردد.

برای اطلاعات بیشتر و مشاهده اگهی‌های مربوط به مقره های شبکه فشار متوسط، کلیک کنید.

512 بازدید
نویسنده این مقاله
الهه زینالی
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط