اگر به هر دلیلی امکان استفاده از خط تلفن برای اتصال به اینترنت را ندارید، نگران نباشید چرا که در عصر حاضر روشهای مختلفی جهت دسترسی به اینترنت بدون خط تلفن وجود داشته و از سرعت بالایی برخوردار هستند. از این رو، در این مقاله قصد داریم به بررسی اینترنت بدون خط تلفن پرداخته و مزایا و معایب آن را بیان کنیم.
نحوه دسترسی به اینترنت بدون خط تلفن
همانطور که گفته شد، یکی از امکانات مورد نیاز زندگی امروزی اینترنت است. یکی از بهترین راههای دسترسی به اینترنت استفاده از خط تلفن ثابت ساختمان است اما ممکن است در بسیاری از موارد به خط تلفن دسترسی نداشته و یا در مکانی به دور از منزل و یا ساختمان خود باشیم. در اینگونه موارد باید از اینترنت بدون خط تلفن استفاده کرده و بهره برد. جهت دسترسی به اینترنت بدون خط تلفن، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید که هرکدام از آنها توسط شرکتهای مختلفی ارائه شده و براساس ویژگیهای منحصر به فرد خود، میتواند برای شما مناسب باشند.
راههای دسترسی به اینترنت بدون استفاده از خط تلفن عبارتند از:
۱. اینترنت کابلی
اینترنت کابلی یکی از روشهای استفاده از اینترنت بدون بهرهوری از خط تلفن ثابت است که از کابل اینترنت برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و معمولا در بسیاری از شرکتها در دسترس بوده و استفاده میشود.
۲. اینترنت ماهوارهای
این نوع اینترنت از یک بشقاب ماهوارهای برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و در مناطق روستایی که انواع دیگر روشهای اتصال به اینترنت در دسترس نیست، قابل استفاده است.
۳. اینترنت بیسیم
امروزه استفاده از اینترنت بیسیم یکی از پرکاربردترین روشهای اتصال به اینترنت است که شامل استفاده از وای فای و دادههای تلفنهای همراه میشود. وای فای در بسیاری از مکانهای عمومی مانند کتابخانهها، کافیشاپها، فرودگاهها و … در دسترس بوده و قابلیت استفاده دارد. دادههای تلفنهای همراه را نیز میتوان دیگر روش پرکاربرد در اتصال به اینترنت برشمرد که امکان اتصال فردی و یا جمعی (با استفاده از هات اسپات تلفنهای همراه) را برای کاربران فراهم میآورد.
۴. اینترنت فیبر نوری
اینترنت فیبر نوری یک اتصال اینترنتی پرسرعت است که از کابلهای فیبر نوری برای انتقال دادهها استفاده کرده و نیازی به استفاده و بهرهوری از خط تلفن ثابت ندارد. این روش کاربرد بسیار کمتری در مقایسه با روش قبلی داشته و تنها در برخی مناطق موجود است اما جالب است بدانید که اینترنت در این روش سرعت بسیار سریع و بالایی داشته و اتصالات قابل اعتمادی را ارائه میدهد.
۵. پهنای باند بیسیم
پهنای باند بیسیم نوعی اتصال اینترنتی است که از امواج رادیویی برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و در برخی از مناطق قابلیت دسترسی داشته و میتوان از آن با نام مودم بیسیم نام برده و استفاده کرد.
۶. اینترنت سلولار دیتا
اینترنت سلولار دیتا یکی از روشهای کمکاربرد برای اتصال به اینترنت است که از شبکه تلفنهای همراه برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و در گوشیهای هوشمند و هات اسپاتهای موبایل در دسترس است.
۷. اینترنت وایمکس
اینترنت وایمکس نوع دیگری از اینترنت بدون خط تلفن ثابت است که از مودم وایمکس برای اتصال به اینترنت استفاده میکند. این روش از سرعت مناسب و نسبتا بالایی برخوردار بوده اما تنها در برخی از موارد محدود مورد استفاده قرار میگیرد.
۸. اینترنت بیسیم ثابت
این روش نیز یک نوع اتصال اینترنتی است که از یک مودم بیسیم ثابت برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و کاربرد چندان بالایی ندارد.
۹. اینترنت خانگی فایوجی
اینترنت خانگی فایوجی یکی از روشهای اتصال به اینترنت است که از روتر فایوجی برای اتصال به اینترنت استفاده کرده و موارد استفاده نسبتا کمی دارد. هر یک از روشهای ذکر شده در قسمت بالا کاربردی بوده و اگر در شرایط مناسب خود استفاده شوند، میتوانند تجربه عالی از اتصال به اینترنت را برای شما فراهم کنند.
تحقیق و مقایسه گزینههای مختلف موجود در منطقه خود برای یافتن بهترین خدمات اینترنتی برای نیازهای شما بسیار مهم بوده و میتوانید با استفاده از کمی پرسش و جستجو به بهترین روش اتصال به اینترنت دست پیدا کنید.
مزایا و معایب اینترنت بدون خط تلفن
روشهای اتصال به اینترنت بدون استفاده از خط تلفن ثابت که به اینترنت پهن باند نیز معروف هستند، مانند هر روش اتصال اینترنتی دیگری دارای مزایا و معایبی مشخصی هستند که در این قسمت به بررسی و ذکر هر یک از این مزایا و معایب میپردازیم.
مزایا بهرهوری از اینترنت بدون استفاده از خط تلفن عبارتند از:
- سرعت بالا: امروزه استفاده از اینترنت پهن باند یا همان اینترنتی بدون استفاده از خط تلفن معمولا دارای سرعتهای بالاتری نسبت به اتصالات دیگر بوده و امکان مرور صافتر، پخش جریانی و دانلود با سرعت مناسب را فراهم میکند؛
- عدم نیاز به خط تلفن: این نوع اینترنت نیازی به خط تلفن ندارد که این مزیت باعث شده است تا این روش به گزینهای انعطاف پذیر برای کسانی که به خدمات تلفن ثابت نیاز ندارند، تبدیل شود؛
- اتصال به دستگاههای متعدد: اینترنت بدون خط تلفن میتواند چندین دستگاه را به طور همزمان پشتیبانی کرده و انعطاف بیشتری نسبت به نحوه و مکان دسترسی شما به اینترنت برای شما ارائه میکند؛
- بدون وقفه: اینترنت پهن باند به دلیل عدم تماسهای تلفنی یا سایر فعالیتهای روی خط تلفن ثابت، کمتر قطع و وصل شده و ایمنتر است.
اگر چه بهرهوری از اینترنت بدون استفاده از خط تلفن ثابت دارای مزایا متنوعی بوده و کاربرد زیادی دارند اما دارای معایبی نیز هستند که اطلاع از آنها میتواند کمک بسیار زیادی در انجام یک انتخاب صحیح و استفاده از اینترنت به شما کند. معایب بهرهوری از اینترنت بدون استفاده از خط تلفن عبارتند از:
- هزینه بالا: اینترنت بدون خط تلفن ثابت میتواند گرانتر از اینترنت تلفنی بوده و تعرفههای قیمتی بالاتری داشته باشد، به خصوص اگر نیاز به خرید تجهیزات اضافی یا پرداخت هزینه نصب داشته باشید این هزینه بیشتر شده و قابل توجه است.
- محدودیت: روشهای ذکر شده در قسمت قبل کاربرد زیادی داشته اما هر کدام دارای محدودیتهایی هستند. برای مثال، در موارد و مناطقی که آنتن تلفن همراه شما پشتیبانی مناسبی ارائه نمیکند، اتصال به اینترنت بسیار دشوار بوده و سرعت خیلی پایینی دارد.
پس از بررسی موارد فوق، میتوانید با توجه به نیاز و شرایط خود تصمیم به استفاده از اینترنت بدون خط تلفن گرفته و یا حتی از اینترنت خط تلفن استفاده کنید. اگر در منطقه شما امکان دسترسی به این خدمات وجود داشته و با هزینه آن مشکلی ندارید، انتخاب یکی از روشهای ذکر شده در قسمتهای بالا میتواند گزینهای مناسب برای شما باشد.
نتیجهگیری
یکی از روشهای اتصال به اینترنت، استفاده از اینترنت بدون خط تلفن است. اینترنت بدون استفاده از خط تلفن ثابت به عنوان یکی از پرکاربردترین راههای دسترسی به اینترنت شناخته شده و از طریق فناوریهای مختلفی مانند اینترنت موبایل، اینترنت مودمهای بیسیم، اینترنت سیم کارتهای دیتا و اینترنت ماهوارهای امکانپذیر بوده و در دسترس است.
هر یک از این روشها دارای مزایا و معایب خاص خود بوده که بسته به نیاز و شرایط شما میتواند از آنها استفاده کرده و بهره ببرید. دراین مقاله سعی کردیم به بررسی اینترنت بدون خط تلفن پرداخته و مزایا و معایب آن را بیان کنیم. امیدوارم این مطلب مورد پسند و رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد. ممنون میشویم اگر نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را با ما در سایت تکه کابل در میان گذاشته و ما را از مباحث مورد نیازتان مطلع سازید.
106 بازدید